Forum
Temat
autor: p1nkrubb3rd1ld0, utworzono: 2006-09-14 21:59:00, wyświetleń: 11654
angel a4 (blak dust) z plytka od speed 05 (jesli ktos go zna
wlasnie skonczylem skrecac aniola, ktorego kupuje moj kolega ... i mam genealnie trzy zastrzezenia co do niego ...
... niedzialajace sensi
... grip w kiepskim stanie
... poprzycierany bolt
... grip to wiadomo ... kwestia estetyki ... ale martwi mnie sensi (tak czysto tez teoretycznie) ... czy da sie kupic sensor w polsce a jesli tak to za jakie pieniadze ??
... czy a4ki maja przypadlosc zarysowywania boltem wszystkiego co po drodze jesli sa dobrze nasmarowane ?? ... bo generalnie metal mnie nie martwi ... ale sam bolt jest "dosc" szorstki w dolnej przedniej czesci :(
pozzdrowionka
PS: jesli moj kumpel go nie kupi to przynajmniej wiadomo teraz, co w nim jest i ze jest yczyszczony wewnatrz i nasmarowany :)
... niedzialajace sensi
... grip w kiepskim stanie
... poprzycierany bolt
... grip to wiadomo ... kwestia estetyki ... ale martwi mnie sensi (tak czysto tez teoretycznie) ... czy da sie kupic sensor w polsce a jesli tak to za jakie pieniadze ??
... czy a4ki maja przypadlosc zarysowywania boltem wszystkiego co po drodze jesli sa dobrze nasmarowane ?? ... bo generalnie metal mnie nie martwi ... ale sam bolt jest "dosc" szorstki w dolnej przedniej czesci :(
pozzdrowionka
PS: jesli moj kumpel go nie kupi to przynajmniej wiadomo teraz, co w nim jest i ze jest yczyszczony wewnatrz i nasmarowany :)
Odpowiedzi
dodaj odpowiedź
http://www.allegro.pl/item130386626__angel_a4_pelen_zestaw_bcm.html
to ten chyba? prawda? :-P
pozdrawiam
Gart
to ten chyba? prawda? :-P
pozdrawiam
Gart
autor: gart, utworzono: 0000-00-00 00:00:00
to norma ze bolt jest zjechany w ten sposob, nie ma sie czym specjalnie martwic
autor: SiErGiEj, utworzono: 0000-00-00 00:00:00
Gart: tak ... to ten
SiErGiEj: tak ... powiedzmy, ze po dwoch latach zycia markera ... no wzglednie norma ... ale jest on szorstki jak tarka ... wiec albo trzeba go potraktowac olejkiem (co przyciagnie syf z okolicy) albo wymienic bolt (koszty) :)
SiErGiEj: tak ... powiedzmy, ze po dwoch latach zycia markera ... no wzglednie norma ... ale jest on szorstki jak tarka ... wiec albo trzeba go potraktowac olejkiem (co przyciagnie syf z okolicy) albo wymienic bolt (koszty) :)
autor: p1nkrubb3rd1ld0, utworzono: 0000-00-00 00:00:00
nie smaruje sie bolta w angelach. Radzilbym zakup nowego bolta.
autor: Przemi, utworzono: 0000-00-00 00:00:00
o jezu ... bolt w angelach mozna smarowac olejkiem mineralnym
NIE JEST TO WSKAZANE (olejek bedzie lapal kurz i brud ... wiec jesli sie bedzie gralo w zakurzonym srodowisko nasmarowanie go bedzie mialo efekt odwrotny do zamierzonego) ... ale nie "nie można" :>
jeśli bolt jest strasznie szorstki to wtedy mozna go delikatnie pociagnac olejkiem ... te bolty sa z derlinu ... wiec nic im sie nie stanie ... derlin nie absorbuje cieczy (produkowany po 1998r - wczesniej mial troche strukture jak gabka i jak sie zamoczyl to puchl:)
ale dokladnie tak jak powiedzial Przemi ... wymiana bolta :)
NIE JEST TO WSKAZANE (olejek bedzie lapal kurz i brud ... wiec jesli sie bedzie gralo w zakurzonym srodowisko nasmarowanie go bedzie mialo efekt odwrotny do zamierzonego) ... ale nie "nie można" :>
jeśli bolt jest strasznie szorstki to wtedy mozna go delikatnie pociagnac olejkiem ... te bolty sa z derlinu ... wiec nic im sie nie stanie ... derlin nie absorbuje cieczy (produkowany po 1998r - wczesniej mial troche strukture jak gabka i jak sie zamoczyl to puchl:)
ale dokladnie tak jak powiedzial Przemi ... wymiana bolta :)
Posmaruj wazeliną techniczną. Zmniejszysz tarcie a nie będzie łapał syfu z okolicy:)
autor: Ahriman, utworzono: 0000-00-00 00:00:00
a nie lepiej dow33 ???
nie wiem kolego z xywka nie do odczytania (chyba chodzi o dildo?) kto Ci nagadal bzdur o smarowaniu bolta w angelu. Juz Przemi Ci wyraznie napisal, ze sie go nie smaruje, a Ty dalej swoje. Lekkie zarysowania na bolcie to normalna sprawa i tak dlugo jak marker rowno strzela, nic ci sie nie zacina ani nie psuje, to sie nie ma czym martwic.
autor: bartas_m, utworzono: 0000-00-00 00:00:00
tak ... bolta nie trzeba smarowac w aniolach ..................
ale mozna ... olejkiem ... nic zlego sie nie wtedy stanie (poza lapaniem brudu) ... markera sie nie uszkodzi ... ale w przypadku strukturalnego uszkodzenia derlinu mozna go posmarowac zeby nie scieral dalej aluminium (derlin jest zawdziecza swoje wlasciwosci strukturze materialu) ... aha ... a tlumaczenie, ze tak wyglada bolt grany na reballach to rzadne tlumaczenie :| (a ja myslelem, ze reballe sa tak zaprojektowane, ze nie niszcza klamki wlasnie ... chyba, ze macie ten fantastyczny rosyjski odpowiedznik (go trzeba smarowac olejkiem na przyklad))
... ale jeszcze raz powtarzam ... nie jest to wskazane (nawet capsem to napisalem) !!!
co do postu o dow ... to mysle, ze jesli ktos by mi grozil smiercia jak nie nasmaruje bolta w aniole .. to z wyboru wazylina lub dow ... wybralbym dow ;D
lekkie zarysowania to normalka ... ale akurat sprzeta z pierwszego postu testowalem i rozkrecalem ... na jedno halo scial dwie kule przy czym utknely one w szczelinie miedzy komora a boltem ... dokladnie w tym miejscu, gdzie byl szorstki (jakby byl wiekszy to bym sobie przy okazj zrobil placki kartoflane :dodgy:) ...
... tak na powaznie ... o ile dobrze kojarz to jest to sprzet wlasnie z G3W (moge sie mylic!) ... nie wiem od kogo dokladnie ... ale moj znajomek dostal go ponoc do rak jako sprzet w bardzo dobrym stanie ... taka informacje ja dostalem ... ok strzela ... ale gdy dostaje info, ze klamka jest w dobrym stanie ... a na pierwszy rzut oka znajduje kilka mankamentow ... i nie dzialaja rzeczy, ktore mialy(!) dzialac (np. sensi) ... pomijam fakt plytki ze speed5 zamiast od a4 (nie wiem czemu tak jest, ale pewnie jest ku temu jakis powod ... na pewno nie poprawa szybkosci) ... bo to bylo dziwne ale anioly nie roznia sie od siebie az tak bardzo ... ktos od Was krzyknal 1300PLN ... spoko ... ale nie za klamke, ktora jak rozkrecilem to musialem wyczyscic (!!!) i nasmarowac ... tak naprawde zmarnowalem 20 minut na jego rozlozenie i skrecenie ...
UWAGA: nie staram sie utrudnic nikomu sprzedazy ... ale troszke mnie zdenerwowal fakt "zatajania" niektorych faktow ... a wystarczylo powiedziec, ze jest pare drobnych rzeczy i zainkasowac 1300PLN :(
... no sorry ... cos tu chyba jest nie tak ?? ja nie ujmuje tej klamce ... chodzi o to, zeby oszczedzic potencjalnemu kupujacemu odrobine nerwow i czasu (np. na przesylke)
............ dobra ... koncze ...
pozdrawiam,
ale mozna ... olejkiem ... nic zlego sie nie wtedy stanie (poza lapaniem brudu) ... markera sie nie uszkodzi ... ale w przypadku strukturalnego uszkodzenia derlinu mozna go posmarowac zeby nie scieral dalej aluminium (derlin jest zawdziecza swoje wlasciwosci strukturze materialu) ... aha ... a tlumaczenie, ze tak wyglada bolt grany na reballach to rzadne tlumaczenie :| (a ja myslelem, ze reballe sa tak zaprojektowane, ze nie niszcza klamki wlasnie ... chyba, ze macie ten fantastyczny rosyjski odpowiedznik (go trzeba smarowac olejkiem na przyklad))
... ale jeszcze raz powtarzam ... nie jest to wskazane (nawet capsem to napisalem) !!!
co do postu o dow ... to mysle, ze jesli ktos by mi grozil smiercia jak nie nasmaruje bolta w aniole .. to z wyboru wazylina lub dow ... wybralbym dow ;D
lekkie zarysowania to normalka ... ale akurat sprzeta z pierwszego postu testowalem i rozkrecalem ... na jedno halo scial dwie kule przy czym utknely one w szczelinie miedzy komora a boltem ... dokladnie w tym miejscu, gdzie byl szorstki (jakby byl wiekszy to bym sobie przy okazj zrobil placki kartoflane :dodgy:) ...
... tak na powaznie ... o ile dobrze kojarz to jest to sprzet wlasnie z G3W (moge sie mylic!) ... nie wiem od kogo dokladnie ... ale moj znajomek dostal go ponoc do rak jako sprzet w bardzo dobrym stanie ... taka informacje ja dostalem ... ok strzela ... ale gdy dostaje info, ze klamka jest w dobrym stanie ... a na pierwszy rzut oka znajduje kilka mankamentow ... i nie dzialaja rzeczy, ktore mialy(!) dzialac (np. sensi) ... pomijam fakt plytki ze speed5 zamiast od a4 (nie wiem czemu tak jest, ale pewnie jest ku temu jakis powod ... na pewno nie poprawa szybkosci) ... bo to bylo dziwne ale anioly nie roznia sie od siebie az tak bardzo ... ktos od Was krzyknal 1300PLN ... spoko ... ale nie za klamke, ktora jak rozkrecilem to musialem wyczyscic (!!!) i nasmarowac ... tak naprawde zmarnowalem 20 minut na jego rozlozenie i skrecenie ...
UWAGA: nie staram sie utrudnic nikomu sprzedazy ... ale troszke mnie zdenerwowal fakt "zatajania" niektorych faktow ... a wystarczylo powiedziec, ze jest pare drobnych rzeczy i zainkasowac 1300PLN :(
... no sorry ... cos tu chyba jest nie tak ?? ja nie ujmuje tej klamce ... chodzi o to, zeby oszczedzic potencjalnemu kupujacemu odrobine nerwow i czasu (np. na przesylke)
............ dobra ... koncze ...
pozdrawiam,
Tak...gnat ja miałem trafił w je rece, a że byłem zielony dalem kumplowi do sprawdzenia i wcale nie wygldalo to tak fajnie jak mialo wygladac, a z gosciem z G3W wygadalem chyba ze tydzien po prae maile dziennie, o wszystko pytalem i wszystko mialobyc ok, no okazalo sie inaczej wiec klamke odeslalem, a co najciekawsze, po odeslaniu klamki na gg dostalem info od goscia ktory mi ja chcial sprzedac, ze ma do sprzedniaa aniola i ze mi z checia sprzeda, niezly paradoks czy jakbym temat pociagnal i udawal nowego klienta czy wyszloby ze aniol mam popsuste sensi i bolt jak tarke. Nie bronie nikomu sprzedazy klamki, bo po co, ale oszukiwanie kogos szczegolnie przy wydawaniu 1300 zeta jest chyba troche nie na miejscu. Widzialem Go na ALLEGRO ostatnio i znow chyba male "przeklamanie" wymiaan sensi 30 zł? :| hm sensi w US kosztuj 15 dolków, nie wiem gdzie macie dojscia za taka cene, ale z chceia bym sie dowiedzial. Gadalem z osobami ze swojego srodwiska o aniolach i sensi, nikt nie wie czy w PL mozna to gdzies dostac i kazdy mowi nie wiem nie bardzo raczje nie da rady dostac w Polsce. I jak do cholery sensi nie trzeba wymieniac?! Dziwny jest ten swiat. Sprzedawajcie ale uczciwie naprawde to tak nie wiele, a ile zimienia. Oszukac kogos kto sie nie zna nie poroblem, ale brac paintball-owa podobno chetna zawsze do pomocy i uczciwa, now tym wypadku sie pomylilem. Miejmy nadzieje, ze to tylko glupi przypadek.
pzdr
pzdr
autor: Spikee, utworzono: 0000-00-00 00:00:00
aha i z nikogo nie robie zlodzieja, piszac to tylko chcalem pokazac, ze jak cos juz sprzedajemy to badzmy uczciwi i sprawdzmy sprzet przed wyslaniem.
autor: Spikee, utworzono: 0000-00-00 00:00:00