Forum
Temat
autor: interlekutor, utworzono: 2014-07-07 13:21:00, wyświetleń: 726
DM12 problem z pierwszym strzałem
Panowie mam pewien problem kupiłem niedawno DM12 i wszystko działa cacy tylko jak zagazuje markera oddam pierwszy strzał to bolt prawie w ogóle nie wypycha kulki, i wytacza się ona z lufy, następne strzały są już normalne i w normalnych FPSach. Nie wiem czy to coś z LPR czy po prostu któraś uszczelka do wymiany.
Jak wyłączę markera odczekam powiedzmy 1 minutę włączę i jest to samo. Jak wyłączę i włącze na chwile to strzela normalnie. Od razu powiem ze dzieje się tak samo na płytce stockowej jak i na Virtue OLED Board, więc wina baterii odpada.
Bardzo proszę o pomoc bo to mój pierwszy marker DYE, wcześniej miałem tylko kałachy z PE :D
Jak wyłączę markera odczekam powiedzmy 1 minutę włączę i jest to samo. Jak wyłączę i włącze na chwile to strzela normalnie. Od razu powiem ze dzieje się tak samo na płytce stockowej jak i na Virtue OLED Board, więc wina baterii odpada.
Bardzo proszę o pomoc bo to mój pierwszy marker DYE, wcześniej miałem tylko kałachy z PE :D
Odpowiedzi
dodaj odpowiedź
Zmienic smar na DYE lub tez usunac jego znaczna czesc bo bolt sie klei
autor: Tonnrud, utworzono: 2014-07-07 13:26:00
To sie nazywa FSDO (First Shot Drop Off). Z PBN:
try turning it out another 1/4 Turn or so.
Also make sure you're ABS is on 1 Dip Switch Up: 2 Dip Switch Down.
try turning it out another 1/4 Turn or so.
Also make sure you're ABS is on 1 Dip Switch Up: 2 Dip Switch Down.
autor: tooniek, utworzono: 2014-07-07 13:27:00
Dokładnie Ustawienie DIP'a 1 na górę. Lub na Virtue opcja ABS.
Ustawienia LPR, Wkręcasz na maksa, bez kulek na samym gazie z wyłączonymi oczami zaczynasz strzelać. powoli odkręcasz LPR dopóki nie usłyszysz że marker oddał pełny strzał, kręcisz jeszcze pół obrotu.
Sprawdź też mniejsza wewnętrzną uszczelkę na Top Hat'cie.
Ustawienia LPR, Wkręcasz na maksa, bez kulek na samym gazie z wyłączonymi oczami zaczynasz strzelać. powoli odkręcasz LPR dopóki nie usłyszysz że marker oddał pełny strzał, kręcisz jeszcze pół obrotu.
Sprawdź też mniejsza wewnętrzną uszczelkę na Top Hat'cie.
autor: Borys_riot, utworzono: 2014-07-07 13:38:00
Regulacja lpr,dwell.
Bolt sie klei, normalne.
Bolt sie klei, normalne.
autor: kon [HT], utworzono: 2014-07-07 13:52:00
ok dzięki za podpowiedzi sprawdze co i jak z LPRem
autor: interlekutor, utworzono: 2014-07-08 22:06:00