Forum
Temat
autor: tomus1985, utworzono: 2014-06-12 08:47:00, wyświetleń: 12570
DM13 - nagły spadek BPS
Witam,
Dye Dm13. Przy włączonych oczach nagle zaczął jakby się dławić (po wystrzelaniu 1000 sztuk) i co kilka kulek dobrze wystrzelonych, kilkanaście wypluwał na 5 cm przed lufę. Po wyłączeniu oczów cały Rotor wystrzelał bez problemu.
Co może być przyczyną?
Dzięki za pomoc.
Dye Dm13. Przy włączonych oczach nagle zaczął jakby się dławić (po wystrzelaniu 1000 sztuk) i co kilka kulek dobrze wystrzelonych, kilkanaście wypluwał na 5 cm przed lufę. Po wyłączeniu oczów cały Rotor wystrzelał bez problemu.
Co może być przyczyną?
Dzięki za pomoc.
Odpowiedzi
dodaj odpowiedź
Oczy czyste?
Baterię wymieniłeś na nową?
Baterię wymieniłeś na nową?
autor: owz, utworzono: 2014-06-12 08:54:00
Oczy czyste, baterii nie wymieniałem. Jest chyba jeszcze oryginalny Energizer.
Oczy mogą "ciągnąć" aż tyle baterii?
Apropos czyszczenia oczu? Co ma czyszczenie do dziwnego działania markera? Miałem wcześniej GEO i pomimo zabrudzonych marker działał lub mocno brudnych nie działał wcale. A tutaj tak dziwnie, jakby mu siły brakowało.
Oczy mogą "ciągnąć" aż tyle baterii?
Apropos czyszczenia oczu? Co ma czyszczenie do dziwnego działania markera? Miałem wcześniej GEO i pomimo zabrudzonych marker działał lub mocno brudnych nie działał wcale. A tutaj tak dziwnie, jakby mu siły brakowało.
autor: tomus1985, utworzono: 2014-06-12 10:01:00
Wymień baterię...!!...
A czyszczenie oczu ma wiele wspólnego, brud czasem przepuszcza wiązkę światła i oczy mogą podać impuls na płytkę, a czasem nie. W DM'ce masz Eye pipe, i syf może się po niej przesuwać i nie gromadzi się tak jak w geo w zagłębieniu gdzie się oczy znajdują, dlatego geo albo widział, albo nie. DM ma inaczej.
Pozdro!
A czyszczenie oczu ma wiele wspólnego, brud czasem przepuszcza wiązkę światła i oczy mogą podać impuls na płytkę, a czasem nie. W DM'ce masz Eye pipe, i syf może się po niej przesuwać i nie gromadzi się tak jak w geo w zagłębieniu gdzie się oczy znajdują, dlatego geo albo widział, albo nie. DM ma inaczej.
Pozdro!
autor: IRONeusz, utworzono: 2014-06-12 10:44:00
DM jest kapryśne, mam 10 to wiem ;] . Zwykle albo bateria albo oring. Posłuchaj IRON'a i kup porządna baterie ( polecam biało-niebieskie paintballowe).
autor: JasiekX, utworzono: 2014-06-12 11:56:00
Jeśli przy włączonych oczach podczas strzelania diody migają na zielono to eye pipe są do umycia pod wodą z mydełkiem. Wtedy marker strzela tak jakby w trybie awaryjnym. Przy słabej baterii diody mrugają od czasu do czasu na niebiesko
autor: cwiarteczka, utworzono: 2014-06-12 15:17:00
Wymyłem eye pipe, wymieniłem baterie. Teraz nie miga na niebiesko. Ale nadal miga na zielona jak strzelam, próbuję go bez powietrza, symuluję tylko obecność kulki.
autor: tomus1985, utworzono: 2014-06-12 18:31:00
tomus1985 napisał:
autor: kon [HT], utworzono: 2014-06-13 06:15:00
Po kazdym strzale oczy musza "sie zobaczyc" - tzn wkladasz palec przez feeda, naciskasz raz spust, i wyciagasz. Wtedy powinno byc ok.
jak oczy maja caly czas przerwana wiazke i probujesz wystrzelic nastepna kule to marker sygnalizuje to zielonym miganiem jako brudne lub uszkodzone oczy.
autor: tomus1985, utworzono: 2014-06-13 06:43:00
Faktycznie, tak to wygląda kiedy palec w feedzie siedzi cały czas. Wtedy miga na zielono.
Rożnica między DM13 a Geo jest spora jeżeli chodzi o konserwacje i obsługę. A człowiek do Geo zdążył się przyzwyczaić.
Dzięki za pomoc.
PS. Kto serwisuje DYE w Polsce? Które sklepy znają temat?
Rożnica między DM13 a Geo jest spora jeżeli chodzi o konserwacje i obsługę. A człowiek do Geo zdążył się przyzwyczaić.
Dzięki za pomoc.
PS. Kto serwisuje DYE w Polsce? Które sklepy znają temat?
autor: Borys_riot, utworzono: 2014-06-13 07:11:00
np. AA
autor: tomus1985, utworzono: 2014-06-13 13:46:00
A jakieś inne?
autor: cwiarteczka, utworzono: 2014-06-13 16:00:00