Kategorie
Temat
autor: leon919, utworzono: 2013-01-14 19:13:00, wyświetleń: 13328

Dye NT-problem z boltem

Witam, kupiłem niedawno nt-ka, wszystko działa super itd..,ale jest mały problem.Przy czyszczeniu okazało się że nie da się rozkręcić bolta,a dokładnie plungera od backcapa.Wydaje mi się, że poprzedni właściciel,totalnie olał czyszczenie i stąd mój problem!Potrzebuje rady,bo jakoś nie uśmiecha mi się zapinać tego ustrojstwa w imadło!!!Słyszałem, że niektórzy mrożą lufy?Pomocy
Odpowiedzi dodaj odpowiedź
Mozesz sprobowac mrozenia ale i tak pewnie skonczy sie w imadle :|
autor: BartekSz, utworzono: 2013-01-15 21:00:00
Przed imadlem mozna tez zrobic kapieli w nafcie. Ma przyzwoite wlasciwosci penetracyjne i troche smaruje.
autor: kon [HT], utworzono: 2013-01-15 22:11:00
Jeśli już, to mrożenia i podgrzewania. Nie jednocześnie oczywiście ;) Całość do lodówy na nockę a rano ręcznik w łapki, owijamy bolt i zapalniczką lekko podgrzewamy back capa (tylko!). Powinno puścić. A dla bezpieczeństwa oringów (jakbyś użył palnika zamiast zapalniczki) można też użyć ciepłej wody.

pozdr,
kris
autor: kr1st0, utworzono: 2013-01-15 22:33:00
Dzięki za pomysły, na pewno na dniach przetestuje , oby się udało.Napewno napisze o efektach moich zmagań !!! Narazie dzięki, i pozdrawiam.
autor: leon919, utworzono: 2013-01-15 23:35:00
Witam!Próbowałem dzisiaj już trzy razy, i za trzecim razem pdopiero puściło,ale nie obyło się bez wygięcia dwóch imbusów, i złamania jednego.Przez szmatę wogule niedało rady , więc dorobiłem sobie "uchwyt z nakrętki"-jeżeli można to tak nazwać, zapakowałem wszystko do zamrażarki,a póżniej dwa klucze nasadowe i jazda.
Jeszcze raz dzięki za porady!pozdrawiam. :)
autor: leon919, utworzono: 2013-01-17 21:32:00

Pytania? Napisz do nas!