Forum
Temat
autor: daniel2445, utworzono: 2013-03-21 13:51:00, wyświetleń: 1631
WALKA Z DM 8 CDN :D JAKIEŚ POMYSŁY ?
Z klamą od samego początku jakieś problemy , generalnie teraz wymienione wszystkie oringi nic nie syczy nic się nie dzieje lpr 3 - 3,5 +/- HPR 3,5 + / - bolcik nasmarowany , lpr też , in line błyszczy płytki czyściutkie , bateria nowa !
teraz zabawa , podkręcam butle marker dostaje hp pierwsza kula ok kolejna coraz słabsza i tak do momentu zapchania lufy , w momencie strzelania szybkiego pierwsze kule dupa kolejne jak cię mogę, generalnie jak by z początku przy powolnym strzelaniu się czymś dławił potem w miarę szybszego strzelania dawał więcej hp i śmigał normalnie , leciałem go na hrono skacze ciśnienie kolosalnie !
Dzisiaj dosiądę pobawię się jeszcze dwellem bo nie mam pojęcia jak to było tam ustawiane jaka wartość
Uwaga Zagadka
ma ktoś gdzieś manuala z ustawieniami bądź wiedzę POMYSŁ cokolwiek jak to zrobić bądź jak ustawić dwella ? przygoda jest taka że klamka ma inną płytkę pozmieniane kolory ustawień , generalnie klama jest ze znacznikiem F tak więc ograniczone ustawienia
Jak ktoś ma pomysł słać pisać bo nagram filmik jak wpływa grawitacja z pałacu kultury na dm rozbijającą się o chodnik :) z góry dzięki
teraz zabawa , podkręcam butle marker dostaje hp pierwsza kula ok kolejna coraz słabsza i tak do momentu zapchania lufy , w momencie strzelania szybkiego pierwsze kule dupa kolejne jak cię mogę, generalnie jak by z początku przy powolnym strzelaniu się czymś dławił potem w miarę szybszego strzelania dawał więcej hp i śmigał normalnie , leciałem go na hrono skacze ciśnienie kolosalnie !
Dzisiaj dosiądę pobawię się jeszcze dwellem bo nie mam pojęcia jak to było tam ustawiane jaka wartość
Uwaga Zagadka
ma ktoś gdzieś manuala z ustawieniami bądź wiedzę POMYSŁ cokolwiek jak to zrobić bądź jak ustawić dwella ? przygoda jest taka że klamka ma inną płytkę pozmieniane kolory ustawień , generalnie klama jest ze znacznikiem F tak więc ograniczone ustawienia
Jak ktoś ma pomysł słać pisać bo nagram filmik jak wpływa grawitacja z pałacu kultury na dm rozbijającą się o chodnik :) z góry dzięki
Odpowiedzi
dodaj odpowiedź
A sprawdzałeś DMkę na innej butli/ regu? Może tutaj tkwi problem.
autor: Pupgo, utworzono: 2013-03-21 14:08:00
na 3-ech dwie stalówki i staco ;/
autor: daniel2445, utworzono: 2013-03-21 14:20:00
w sumie ostatnia opcja to ustawienie tego dwella , z tym że grzebie szukam gdzieś jakiegoś manuala albo info , jak to zrobić na płytce tej co ja mam ,
autor: daniel2445, utworzono: 2013-03-21 14:22:00
a cza było dac wczoraj do reki Szpadlowi :)
jaka masz płytke ? stock, czy jakies cusik ? na dzien dobry zrobiłbym reset płytki , bo te wzorajsze plucie ( jak kreciłes w hpr'ze ) wyglądało na za mała dawke powietrza z selenoidu. Skoro LPR i HPR ustawiałes - powionna byc to elektronika.
Jak coś mam nową płytkę do ósemki, można podmienić , sprawdzić.
ps. z reg'a czysciłeś ostatnio ?
jaka masz płytke ? stock, czy jakies cusik ? na dzien dobry zrobiłbym reset płytki , bo te wzorajsze plucie ( jak kreciłes w hpr'ze ) wyglądało na za mała dawke powietrza z selenoidu. Skoro LPR i HPR ustawiałes - powionna byc to elektronika.
Jak coś mam nową płytkę do ósemki, można podmienić , sprawdzić.
ps. z reg'a czysciłeś ostatnio ?
autor: szpadliszi, utworzono: 2013-03-21 14:31:00
A Człowiek myśli po fakcie :P
Szefu powiem tak ,wiem tylko tyle co udało mi się wyczytać znaleźć albo jak ktoś mi coś podpowiedział , jedyne info jakie mam to model płytki gdzie nic pod tym znaleźć nie mogę oraz znacznik F na markerze gdzie tylko coś na serwisach zagranicznych zalałem , ale też nie jak ustawiać
płytka chyba standard dwa przełączniki i na pewno inne ustawienia niż być powinny pod ledami , tego nie wiem niestety , hehe teraz pytanie jak zrobić resret płytki ? :P albo dorwać się do ustawień dwella ....
dorwę dzisiaj tą płytkę zobaczę może coś tam jeszcze jest napisane , a jak nie to wstrzymam się , podlece do was w sob to może coś wymyślimy , bo już mi sił brakuje na ten sprzęt
Szefu powiem tak ,wiem tylko tyle co udało mi się wyczytać znaleźć albo jak ktoś mi coś podpowiedział , jedyne info jakie mam to model płytki gdzie nic pod tym znaleźć nie mogę oraz znacznik F na markerze gdzie tylko coś na serwisach zagranicznych zalałem , ale też nie jak ustawiać
płytka chyba standard dwa przełączniki i na pewno inne ustawienia niż być powinny pod ledami , tego nie wiem niestety , hehe teraz pytanie jak zrobić resret płytki ? :P albo dorwać się do ustawień dwella ....
dorwę dzisiaj tą płytkę zobaczę może coś tam jeszcze jest napisane , a jak nie to wstrzymam się , podlece do was w sob to może coś wymyślimy , bo już mi sił brakuje na ten sprzęt
autor: daniel2445, utworzono: 2013-03-21 14:52:00
Reg błyszczy ...gumy nasmarowane , blachy w regu lustro , :P oczyszczone dopieszczone i jak dzialał przez chwile tak działa dalej hehe
autor: daniel2445, utworzono: 2013-03-21 14:59:00
jak cos daj znaka - wezme płytke na środowe granie i podmienimy
autor: szpadliszi, utworzono: 2013-03-21 15:46:00
a ja z miejsca oprócz płytki wymienił bym też rega i bolta, od razu wyjdzie przyczyna.
autor: Borys_riot, utworzono: 2013-03-21 17:46:00
a na ile masz dwell ustawiony ?
autor: provpl, utworzono: 2013-03-21 19:46:00
Kolego nie jestem ekspertem ale w swoim Geo miałem ostatnio identyczną sytuację. Pomogło podniesie dwella na 14 z bodajże 12,5.
autor: Gebel, utworzono: 2013-03-21 20:30:00
Gebel napisał:
autor: provpl, utworzono: 2013-03-21 20:35:00
W DM zacznij od 18 ;)
autor: jadd, utworzono: 2013-03-21 20:39:00
a uszczelki masz ogrinal dm czy z innego źródła.
autor: $tefan [BC], utworzono: 2013-03-21 20:47:00
autor: kon [HT], utworzono: 2013-03-21 20:57:00
provpl napisał:
autor: szpadliszi, utworzono: 2013-03-22 09:17:00
W DM zacznij od 18 ;)
U mnie ponizej 22 jest ch.. nie strzelanie :)
(a na zime to bywa 28)
autor: daniel2445, utworzono: 2013-03-22 09:42:00
problem chyba polega na tym, że daniel2445
autor: daniel2445, utworzono: 2013-03-22 09:53:00
Panowie ringi nowe nie śmigane oryginalne, tradycyjnie rozkręciłem go na części pierwsze , jeszcze raz poleciałem , przeczyściłem wszystko ba .. pokusiłem się nawet o myjkę ultradźwiękowa na elementy metaliczne co by tam najmniejszego syfka nie było, no kuśwa od nowości nie widziała takiego stanu :P hehe poskładał , posmarował ,50 raz z kolei posprawdzał wszystkie o ringi tak alternatywnie :P , kolejność płytek w Lpr i Regulatorze , ciśnienie nie idzie nigdzie poustawiał na standard lpr i rega lata pięknie , więc żadne z tych elementów nie padło ,
zostaje nam solenoid i płytka jak się nie mylę
selenoid cyka tak jak powinien nie puszcze powietrza pod ringami , wydaje mi się ok , kwestia płytki
przeleciałem wczoraj net to jest płytka z dm 5-6 więc dziabnąłem ustawienia z manuala jest dupa nigdzie dwella nie mogę znaleźć ;/ tam podejrzewam regulacja jest od 1-30 w standardzie bynajmniej taki opis tej płytki znalazłem
wydaje mi się ze to jest powód całego zamieszania , płytka z dupska bądź za niski dwell
jeszcze jedno spostrzeżenie nie wiem czy jest znaczące w domu w cieple marker zasuwa lepiej , na zewnątrz objawy standardowo , kolejny nie wiem jak wymawia się to poprawnie.. patson..piston .. hehe sprawdzałem w reg ma odbicia na sobie , nie wiem czy jest to znaczące w jakikolwiek sposób
Jak jakieś pomysły z miłą chęcią posłucham może coś ominąłem , chce wyeliminować wszystko tak na prawdę , i mieć pewność na 100 ze to elektryka
Z góry dzięki
zostaje nam solenoid i płytka jak się nie mylę
selenoid cyka tak jak powinien nie puszcze powietrza pod ringami , wydaje mi się ok , kwestia płytki
przeleciałem wczoraj net to jest płytka z dm 5-6 więc dziabnąłem ustawienia z manuala jest dupa nigdzie dwella nie mogę znaleźć ;/ tam podejrzewam regulacja jest od 1-30 w standardzie bynajmniej taki opis tej płytki znalazłem
wydaje mi się ze to jest powód całego zamieszania , płytka z dupska bądź za niski dwell
jeszcze jedno spostrzeżenie nie wiem czy jest znaczące w domu w cieple marker zasuwa lepiej , na zewnątrz objawy standardowo , kolejny nie wiem jak wymawia się to poprawnie.. patson..piston .. hehe sprawdzałem w reg ma odbicia na sobie , nie wiem czy jest to znaczące w jakikolwiek sposób
Jak jakieś pomysły z miłą chęcią posłucham może coś ominąłem , chce wyeliminować wszystko tak na prawdę , i mieć pewność na 100 ze to elektryka
Z góry dzięki
autor: szpadliszi, utworzono: 2013-03-22 09:54:00
FOTY PŁYTKI
Może wam coś wpadło kiedyś coś z ustawieniami tego shitu
img228.imageshack.us/img228/7231/img1598i.jpg
http://img16.imageshack.us/img16/5189/img1597p.jpg
Może wam coś wpadło kiedyś coś z ustawieniami tego shitu
img228.imageshack.us/img228/7231/img1598i.jpg
http://img16.imageshack.us/img16/5189/img1597p.jpg
autor: daniel2445, utworzono: 2013-03-22 10:36:00
daniel2445
autor: Philippe, utworzono: 2013-03-22 11:12:00
daniel2445 napisał:
autor: Borys_riot, utworzono: 2013-03-22 11:15:00
wygląda jak płytka od dm6-dm7. normalnie. podaj tylko kolory swiatełek, czyli na jaki kolor się swieci po włączneniu, z kulką w feedzie i bez.
autor: daniel2445, utworzono: 2013-03-22 11:52:00
Philippe
autor: Philippe, utworzono: 2013-03-22 12:41:00
daniel2445 napisał:
autor: Philippe, utworzono: 2013-03-22 13:02:00
Chyba się Tobie coś pomyliło.
Zwróć uwagę jak i gdzie Ty piszesz.
Bo mnie w..... kolesie, którzy zaprogramować płytki nie potrafią a innych obrzucają inwektywami i wyzywają od ściemniaczy.
Dla twojej informacji to ta płytka wychodziła w aż 3 różnych modelach - DM 6,7,8
i niczym się nie różni. Kod jest numerem i serią partii produkcyjnej. Ustawienia oraz komunikaty świetlne dla 6,7,8 są identyczne.
Za link mogę tylko przeprosić - wziąłem z historii przeglądarki - najwidoczniej Dye coś pozmieniał na stronie.
Jeżeli nie umiesz sam znaleźć to proszę tutaj masz poprawny link.
http://www.dyepaintball.com/manuals/DyeManuals/DM8_Manual.pdf
Zdjęcie płytki, której polinkowałeś to płytka UL, która pasuje do 6,7,8 i nie ma mowy o tym, żeby ustawienia były pod innymi kolorami.
Powodzenia, choć wątpię żeby się Tobie udało ustawić ten dwell, faktycznie dobrym pomysłem jest żebyś spotkał się ze szpadlem, pewnie Tobie pomoże. Poproś go jeszcze żeby pokazał Tobie jak ten marker serwisować bo wiedza użytkowa jest bardziej rozbudowana niż wiedza zawarta w instrukcji, której nota bene nie przeczytałeś.
autor: daniel2445, utworzono: 2013-03-22 13:14:00
daniel2445 napisał:
autor: monjack, utworzono: 2013-03-22 13:37:00
Gwarantuję Ci, że nie jest to płytka od DM5,6
Niestety producent nie przewidział, że reset do ustawień fabrycznych będzie potrzebny przy 4 możliwych ustawieniach, także musisz rozgryźć w końcu te programowanie.
autor: kr1st0, utworzono: 2013-03-22 13:47:00
Dobra kolego spuść powietrze bo nasza rozmowa nie ma sensu naprawdę , sam zacząłeś rozmowę z dupy i odwracasz kota ogonem , myślę ze temat można zamknąć bo jak mam czytać tego typu texty i tracić czas to dzięki.
autor: Philippe, utworzono: 2013-03-22 13:52:00
Tak z mojego doświadczenia z DM9 - regulator ma podobną budowę:
Na samym dole rega jest taka gumowa podkładka (seat to sie nazywa, siedzi to w seat retainer i dotyka tego piston) miałem podobny objaw (strasznie latały fps) jak ten seat sie uszkodzil od 3 ziarenek piasku (powstały 3 małe dziurki w tej gumce i piston nie przylegał ściśle do seat'a).
Na samym dole rega jest taka gumowa podkładka (seat to sie nazywa, siedzi to w seat retainer i dotyka tego piston) miałem podobny objaw (strasznie latały fps) jak ten seat sie uszkodzil od 3 ziarenek piasku (powstały 3 małe dziurki w tej gumce i piston nie przylegał ściśle do seat'a).
autor: Borys_riot, utworzono: 2013-03-22 14:18:00
daniel2445 napisał:
autor: daniel2445, utworzono: 2013-03-22 14:37:00